Stroopwafel cupcakes

Ik eet graag een stroopwafel. In dit recept heb ik stroopwafels met cupcakes gecombineerd zodat je heerlijke stroopwafel cupcakes hebt. Ik heb een topping gemaakt met mascarpone en slagroom, kleine stroopwafels en stukjes fudge. Deze cupcakes zijn echt super lekker en je wilt er van blijven eten. Dit recept is voor 12 cupcakes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. 
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze goed zijn opgenomen. 
  • Voeg het zout toe en mix kort door elkaar. 
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje boven de kom en mix goed door elkaar. 
  • Snijd de stroopwafels in stukjes en spatel door het beslag. 
  • Verdeel het beslag in cupcakevormpjes en bak 20-25 min. in de oven. 
  • Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een satéprikker erin te prikken. Komt de satéprikker er uit zonder dat er deeg aan zit dan zijn de cupcakes goed. 
  • Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. 

 

  • Klop de slagroom met de mascarpone en vanillesuiker stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Spuit een mooie toef mascarponeroom op de cupcakes. 
  • Zet in elke toef room een kleine stroopwafel.
  • Snij een aantal blokjes fudge in kleine stukjes en verdeel over de room. 
  • Bewaar de cupcakes in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil