Ingrediënten
-
300 gr. gehakt
-
Gehakt kruiden
-
Italiaanse kruiden
-
1 ei
-
Paneermeel
-
1 ui
-
1 teen knoflook
-
1 rode paprika
-
1 rode peper
-
250 gr. champignons
-
Olijfolie
-
1 blikje tomatenpuree
-
2 tl gerookte paprikapoeder
-
½ runderbouillonblokje
-
250 ml kookroom
Ik heb altijd gehakt in mijn vriezer en eet dit dus ook regelmatig. Ik probeer ook geregeld een recept uit met gehakt erin. Dit keer heb ik stroganoff gehaktballetjes gemaakt. Ze smaakten erg lekker! Met dit recept maak je ongeveer 16 gehaktballetjes. Je kan de gehaktballetjes als hapje opdienen (Doe dit dan wel in een schaaltje zodat je de groenten en saus erbij kan serveren). Je kan ze ook prima eten als warme maaltijd met bijvoorbeeld gebakken aardappels.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Meng het gehakt met de gehaktkruiden, Italiaanse kruiden, ei en paneermeel. (voeg de kruiden naar smaak toe)
-
Maak 16 gehaktballetjes en leg op een bord. Dek het bord af met plasticfolie en zet 30-60 min. in de koelkast.
-
Pel de ui en snij in stukjes.
-
Was de paprika en snij in stukjes.
-
Pel de teen knoflook en pers hem uit.
-
Was de champignons en snij in plakjes.
-
Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de peper en snij de peper fijn.
-
Doe een scheutje olijfolie in de pan en laat goed warm worden.
-
Voeg de gehaktballetjes toe en braad ze rondom bruin.
-
Schep de gehaktballetjes uit de pan en leg op een bord.
-
Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak kort.
-
Voeg de paprika, champignons en peper toe.
-
Bak dit ongeveer 5 min. Schep af en toe om.
-
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
-
Voeg de kookroom, paprikapoeder en tomatenpuree toe en meng door elkaar.
-
Doe de gehaktballetjes weer in de pan.
-
Zet een deksel op de pan en stoof het geheel in 10-15 min. gaar.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil