Ingrediënten
- ½-1 stokbrood
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 1½ tl kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- Boter
Stokbrood over bij een bbq of etentje? Gooi het vooral niet weg maar maak er heerlijke wentelteefjes van. Je kan de wentelteefjes prima in een pan bakken maar dan zijn ze best wel vet. In de oven heb je veel minder vet nodig en ze smaken heerlijk. Ik serveer de wentelteefjes met vers fruit. Ook met chocolade of hazelnootpasta zijn deze wentelteefjes erg lekker.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij het stokbrood in dunne plakjes.
- Meng in een schaal de melk, eieren, kaneel en de vanillesuiker tot een egaal mengsel.
- Laat de stokbrood plakjes in het melk mengsel weken.
- Vet een ovenschaal ligt in met boter.
- Verdeel de plakjes stokbrood dakpansgewijs over de ovenschaal.
- Schenk het overige melk mengsel over het stokbrood.
- Verdeel een paar klontjes boter over het stokbrood.
- Bak de wentelteefjes 15-18 min. in de oven.
- Serveer de wentelteefjes met vers fruit of chocoladepasta/hazelnootpasta.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil