Sticky pecan-koffiebroodjes

Deze broodjes zijn zo lekker! Het deeg aan de bovenkant is heerlijk knapperig en de onderkant lekker kleverig. Heerlijk met pecannoten en rozijnen. Deze broodjes wil je echt maken en natuurlijk eten. Met dit recept kan je 15 broodjes maken. Het recept komt uit het blad delicious.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de melk tot deze lauw-warm is.

  • Doe de melk, gist en 1 tl suiker in een kom en roer door elkaar.Laat het mengsel 10 min. op een warme plek staan tot het mengsel schuimig wordt. 

 

  • Doe de bloem, suiker en een snufje  zout in een kom.

  • Meng met een mixer met deeghaak door elkaar.

  • Zet de mixer op een lage stand en giet langzaam het gistmengsel in de kom.

  • Kluts de eieren en voeg die ook toe aan het bloem mengsel.

  • Laat het deeg op een lage snelheid zo'n 10 min. kneden. 

  • Snij de boter in blokjes en voeg blokje voor blokje toe tot de boter is opgenomen in het deeg.

  • Vet een kom ligt in met zonnebloemolie en doe het deeg in de kom.

  • Dek de kom af met plasticfolie en laat op een warme plaats 1,5 uur rijzen.

 

  • Maak ondertussen het glazuur.

  • Smelt de boter en laat een beetje afkoelen.

  • Voeg de suiker, slagroom en ahornsiroop toe aan de pan met boter.

  • Breng al roerend aan de kook zodat de suiker is opgelost voordat het geheel kookt. 

  • Laat de glazuur 8 min. inkoken op middelhoog vuur. 

  • Laat de glazuur iets afkoelen.

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier.

  • Giet 2/3 van het glazuur mengsel in de bakvorm. Schud de bakvorm heen en weer zodat het glazuur over de hele bodem is bedekt. 

  • Giet de rest van het glazuur in een kom en bewaar voor later in dit recept. 

  • Laat het glazuur volledig afkoelen. 

 

  • Meng voor de vulling de boter met suiker, ahornsiroop en kaneel door elkaar.

  • Hak de noten fijn en meng ze met de rozijnen.

  • Bestrooi je werkblad met een beetje bloem.

  • Duw de lucht uit je deeg. Rol je deeg uit tot een rechthoek van 35x50 cm.

  • Bestrijk het deeg met het botermengsel.

  • Strooi de noten en rozijnen over het deeg. 

pecannoten broodjes
  • Rol het deeg vanaf de lange kant op.

  • Snij het deeg in 15 gelijke plakken.

  • Leg het deeg op z'n kant in de vorm. (5 rijen van 3 broodjes)

pecannoten broodjes
  • Dekt de vorm af met plasticfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Bak de broodjes in 30-35 min. knapperig en bruin.

  • Haal de broodjes uit de oven en laat 10 min. in de vorm afkoelen.

  • Haal de broodjes uit de vorm en bestrijk met de rest van de glazuur. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil