Ingrediënten
- 4 el donkere basterdsuiker
- 4 el sojasaus
- 4 el honing
- 4 el olijfolie
- 1 el gembersiroop
- 4 el tomatenketchup
- ½ tl chilipoeder
- 1 citroen
- 1 kilo kippenvleugels
- 1 bosje lenteui
- Sesamzaadjes
Sticky kippenvleugels zijn zo lekker! Ik maak eerst een marinade waar ik de kippenvleugels 3-4 uur in laat marineren. Daarna bak ik de kippenvleugels krokant en gaar in de oven. Deze kippenvleugels smaken nog lekkerder als je ze laat garen op de bbq. Kortom, een heerlijk recept wat bij ons heel geregeld op het menu staat.
Instructie
Hoe maak je het:
- Meng in een schaal de basterdsuiker, sojasaus, honing, olijfolie, gembersiroop, tomatenketchup en chilipoeder door elkaar.
- Voeg het sap van ½ citroen toe aan de marinade en meng door elkaar.
- Meng de kippenvleugels door de marinade zodat alle kippenvleugels bedekt zijn met marinade.
- Dek de schaal af met plasticfolie en laat de kippenvleugels 3-4 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de kippenvleugels op de bakplaat.
- Bak de kippenvleugels 35 min.
- Haal de bakplaat met de kippenvleugels uit de oven en bestrijk de kippenvleugels met de marinade uit de schaal.
- Bak de kippenvleugels nog 10-15 min. in de oven tot ze krokant zijn.
- Snij de lenteui in dunne ringen.
- Strooi de lenteui en het sesamzaad over de kippenvleugels.
- Serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil