Spitskool uit de wok met gehakt en ketjap

Een heerlijk makkelijk recept met spitskool in de hoofdrol. De spitskool wok je in een scheutje olijfolie. Dan voeg je gehakt en ketjap toe en je hebt een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat. Ik serveer de spitskool met romige aardappelpuree of gebakken krieltjes. Je kan ook eventueel rijst bij de spitskool serveren. Het recept is voor 3-4 personen.

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de spitskool zo fijn als je zelf wilt.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan.
  • Voeg de spitskool toe en strooi peper en zout naar smaak over de spitskool.
  • Wok de spitskool op middelhoog vuur 5-7 min. terwijl je af en toe omschept.
  • Doe een scheutje olijfolie in een andere pan en laat warm worden.
  • Voeg het gehakt toe en de gehaktkruiden naar smaak.
  • Bak het gehakt rul.
  • Pel de ui en snipper de ui.
  • Pers de teen knoflook uit boven de ui.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en bak mee tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de chilivlokken toe aan het gehakt en meng door elkaar.
  • Voeg ketjap toe aan de spitskool en laat de kool 1-2 min. verder garen.
  • Schep het gehakt door de kool en serveer direct.   

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil