Spinazierol in filodeeg

Spinazie is een groente die heel geregeld bij ons op tafel staat. Spinazie is gezond en heeft vele mogelijkheden om te bereiden, dus een ideale groente. Ik heb voor dit recept de spinazie laten slinken in de pan en toen het vocht er goed uit laten lekken. Vervolgens heb ik de spinazie in filodeeg verpakt en opgerold. Het filodeeg scheurt wel snel en is wat lastig om mee te werken maar de smaken bij elkaar zijn erg lekker. Verder doet de oven het meeste werk en dat is altijd fijn. Veel plezier met het maken van dit heerlijke spinazie recept.  

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Pel de ui en snipper deze fijn.
  • Pers de knoflook uit.
  • Schenk een scheutje olijfolie in een wokpan en laat de olie warm worden.
  • Bak de ui glazig, voeg de knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg de spinazie er hand voor hand aan toe. 
  • Meng af en toe tot de spinazie is geslonken.
  • Breng de spinazie op smaak met zout en peper. 
  • Giet de spinazie in een vergiet/zeef en laat het water eruit lopen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk de filodeeg vellen met olijfolie. 
  • Stapel 4 filodeeg vellen op elkaar.
  • Je hebt dus nu 2 stapels van 4 filodeeg vellen. 
  • Verdeel de uitgelekte spinazie aan de onderkant van de filodeeg vellen in een lange rij.
  • Rol de filodeeg vellen op.
  • Leg de filodeeg vellen op de bakplaat en rol ze op tot een ´slakkenhuis´. (Zie foto)
  • Bestrijk de bovenkant van de filodeeg vellen ligt met olie en strooi er sesamzaadjes en nigellazaadjes over.
  • Bak de spinazierol in 25-30 min. gaar en bruin in de oven.
  • Serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil