Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- Boter
- 250 gr. crème fraiche
- Melk
- 450 gr. spinazie
- 200 gr. tuinbonen
- 1 grote ui
- 1 courgette
- 2 el mosterd
- Bos dille
- Zalmmoot
- Witvisfilet
- Peper
- Zout
- Paneermeel

Een heerlijke schotel met veel groenten en vis. Als groenten gebruik ik spinazie, tuinbonen, ui en courgette. Verder zit er in deze schotel zalm en witvis. Al met al een heerlijke combinatie die wij graag eten. Ik gebruik in dit recept ook een flinke bos dille. De dille zorgt voor een heerlijke smaak. De bovenkant van deze schotel bestaat uit een romige aardappelpuree met een krokante korst. Kortom, een heerlijk recept waar je met 4-5 personen van kan eten.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Schil de aardappels en kook de aardappels gaar.
- Laat ondertussen de spinazie slinken in een pan.
- Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.
- Snipper de ui en fruit de ui tot deze glazig ziet.
- Snij de courgette in stukjes en voeg toe aan de ui.
- Bak de courgette 2-3 min. mee met de ui.
- Kook de tuinbonen 4-5 min. en giet het water eraf.
- Hak ondertussen de dille fijn.
- Pureer de aardappels, voeg een klont boter, 50 gr. crème fraîche en melk naar smaak toe en meng door elkaar.
- Maak de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
- Meng de spinazie met de tuinbonen, ui en courgette.
- Voeg de overige crème fraîche, dille en mosterd toe en meng door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep het groentemengsel in een ovenschaal.
- Snij de vis in blokjes en verdeel over de ovenschaal.
- Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal.
- Strooi paneermeel over de aardappelpuree een verdeel een paar kleine klontjes boter over de paneermeel.
- Zet de schotel in de oven voor 25-30 min.
- Serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil