Spekfakkels van de bbq

Als het bbq seizoen is gestart zie je in de winkel altijd spekfakkels liggen. Nu zijn deze spekfakkels super makkelijk zelf te maken. Het voordeel van het zelf maken van deze spekfakkels is, is dat je zelf de marinade kan maken en de spekfakkels dus naar eigen smaak kan kruiden. Ik heb deze keer gekozen om de spekfakkels te kruiden met ras-el-hanout. Wij vinden dit een heerlijke kruidenmix. De ras-el-hanout past goed bij de spekfakkels. Heerlijk om bij een broodje te eten met wat yoghurt saus erbij. Ik heb bewust geen aantallen bij de ingrediënten zodat je zelf de hoeveelheid kruiden kan aanpassen naar wat jij lekker vindt. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de speklappen doormidden zodat je 2 lange slierten hebt. 
  • Meng in een kom ras-el-hanout en olijfolie tot een marinade.
  • Meng de speklappen door de marinade en laat de speklappen 5-6 uur marineren. 

 

  • Rijg de speklappen aan een bbq spies.
  • Bak de spekfakkels op een hete bbq gaar terwijl je ze regelmatig draait. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil