Speculaasbroodjes

Heerlijke broodjes om even snel te maken. Voor deze broodjes gebruik ik kant en klaar croissantdeeg. Ik gebruik speculaaskruiden om een heerlijke speculaas smaak in deze broodjes te krijgen. De broodjes hoeven niet lang in de oven en staan dus snel op tafel. Met dit recept maak je 6 broodjes. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit op een schoon werkblad.
  • Duw de naden voorzichtig dicht.
  • Meng de boter met de speculaaskruiden.
  • Bestrijk het deeg met de boter.
  • Strooi de basterdsuiker over de boter op het deeg.
  • Rol het deeg op zoals je het ook uitgerold hebt.
  • Snijd het deeg in 6 gelijke plakken.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de broodjes op de bakplaat.
  • Bak de broodjes in 15-17 min. gaar en bruin.
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

 

  • Meng voor het glazuur de poedersuiker met een beetje water.
  • Schep het glazuur in een spuitzak en spuit streepjes glazuur over de broodjes.
  • Serveer de broodjes direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil