Speculaas wafels

Wafels doen het altijd goed bij ons in huis. Zo af en toe maak ik in het weekend wafels als ontbijt. Om deze tijd rondom sinterklaas moesten het natuurlijk speculaas wafels worden. Heerlijk met wat pepernoten als extraatje. De wafels houd ik warm in de oven zodat als alle wafels gebakken zijn iedereen heerlijke warme wafels kan eten. Met dit recept maak je 8 wafels. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Smelt de boter in een pan en laat staan tot verder gebruik. 
  • Doe de bloem, volkorenmeel, bakpoeder, zout, en speculaaskruiden in een kom en meng door elkaar.
  • Splits de eieren. 
  • Klop de eiwitten stijf, voeg geleidelijk de suiker toe.
  • Meng de eidooiers en de vanille extract door de karnemelk. 
  • Voeg de karnemelk toe aan het bloem mengsel en meng door elkaar tot een klontvrij beslag.
  • Spatel de stijve eiwitten voorzichtig door het beslag. 
  • Laat je wafelijzer warm worden.
  • Vet je wafelijzer in met zonnebloemolie.
  • Schep met behulp van een soeplepel beslag in het ijzer.
  • Bak de wafels in 4-6 min. bruin en gaar.
  • Leg de wafels in de oven zodat ze warm blijven.
  • Bak ondertussen de andere wafels.
  • Serveer de wafels met pepernoten of ander strooigoed. 

 

Eet smakelijk!!

 

 

Groetjes, Wil