Speculaas-perencake met walnoten

Dit is een recept van een heerlijke smeuïge cake met speculaaskruiden en geraspte peer door het beslag. Als topping een glazuur en walnoten. Kortom, een cake die je zeker wil maken en eten. Het is niet zo'n grote cake, je kan er ongeveer 7-8 plakken uithalen. Ik gebruikte een cakevorm met de lengte van 20 cm.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze zijn opgenomen in het beslag.
  • Meng de speculaaskruiden, bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan het beslag en mix door elkaar.
  • Schil de peer en rasp hem grof.
  • Doe de geraspte peer in een kom en schep 1 el bloem door de peer. 
  • Voeg de peer toe aan het beslag en mix kort door elkaar.
  • Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  • Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60-65 min. gaar. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. 
  • Laat de cake 5 min. in de vorm zitten.
  • Haal de cake uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.

 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Leg de walnoten op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Rooster de walnoten in 7-8 min. 
  • Laat de noten afkoelen.

 

  • Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur.
  • Verdeel het glazuur over de cake.
  • Hak de walnoten grof en verdeel over het glazuur.

Bewaar de cake in een afgesloten trommel.

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil