Speculaas-mandarijnen cakerol

Een cakerol staat bij ons heel geregeld op tafel. Ze zijn makkelijk te maken en je kan er met 8-10 personen van eten. Ideaal dus als je met een groepje bent en je iets lekkers op tafel wilt zetten. Ik heb aan deze cakerol speculaaskruiden toegevoegd. Voeg zoveel kruiden toe als je zelf lekker vindt. Als vulling heb ik mandarijnen curd gebruikt.(Het recept voor de mandarijnen curd kan je op mijn blog vinden onder het kopje vulling.) De mandarijnen smaak past heel goed bij de speculaascake. Al met al een geslaagde cakerol. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Strooi amandelschaafsel over het bakpapier. 
  • Doe de boter in een pan en laat de boter op zacht vuur smelten.
  • Laat de boter een beetje afkoelen voor je hem verder gebruikt.
  • Mix eieren en suiker luchtig.
  • Meng de speculaaskruiden en de bloem door elkaar.
  • Zeef de bloem in 2x boven het eimengsel en spatel rustig door elkaar.
  • Spatel de gesmolten boter door het eiermengsel.
  • Giet het beslag uit op de bakplaat en strijk glad.
  • Bak de cake in 6-10 min. gaar.
  • Leg ondertussen een schone theedoek op het aanrecht en bestrooi deze met poedersuiker. 
  • Haal de bakplaat uit de oven.
  • Leg de cake direct op de theedoek en verwijder het bakpapier.
  • Rol de cake in de theedoek op en laat zo afkoelen.

 

  • Klop de mascarpone los in een kom.
  • Voeg de slagroom toe en meng door elkaar tot een stijve massa.
  • Schep 4-5 el mascarpone room in een spuitzak en zet even apart.
  • Haal de cake uit de theedoek.
  • Verdeel het mascarponemengsel over de cake.
  • Verdeel de mandarijnen curd over de room.
  • Rol de cake op.
  • Spuit de overgebleven room in toeven op de cake.
  • Decoreer met de overige mandarijnen curd, chocolade decoratie en partjes mandarijn.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil