Speculaas hart

Elk jaar eet ik wel een stukje speculaas hart en elke keer denk ik dan, dat moet ik zelf eens maken. Ik heb de speculaas harten zelf gemaakt en ik moet zeggen dat ze dan nog lekkerder smaken. Je bakt eerst de speculaasharten af in de oven. Als de speculaasharten zijn afgekoeld decoreer je ze met glazuur en botercreme. Om het helemaal af te maken heb ik er nog een aantal lekkere chocolaatjes op gedaan. Met dit recept heb ik 3 speculaasharten gemaakt. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel, bruine basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom en meng door elkaar.
  • Smelt de boter en giet de gesmolten boter langzaam bij het speculaas mengsel.
  • Meng alles door elkaar.
  • Meng het ei door het speculaasdeeg.
  • Kneed alles goed door elkaar.
  • Bestrooi je werkblad licht met bloem.
  • Rol je deeg uit tot een lap van ½ cm dikte.
  • Steek met een koeksteker harten uit het deeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de speculaas harten op  de bakplaat.
  • Bak de speculaas harten in 20-25 min. gaar.
  • Leg de speculaas harten op een rooster en laat ze volledig afkoelen. 

 

  • Meng de poedersuiker met het eiwit tot je een stevig net lopend glazuur hebt.
  • Doe het glazuur in een spuitzak en spuit het glazuur op de harten.
  • Laat het glazuur uitharden.

 

  • Klop de boter met de basterdsuiker met een mixer tot je een bleekgele massa hebt.
  • Voeg de banketbakkersroom toe en mix nog 10 min. door elkaar tot de crème wittig uitslaat, de crème is dan goed. 
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Spuit de botercrème op de rand van de speculaasharten.
  • Versier met chocolaatjes. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil