Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 180 gr. roomboter
- 135 gr. suiker
- 8 gr. vanillesuiker
- 4 eieren
- Snufje zout
- 180 gr. zelfrijzend bakmeel
- 2 el speculaaskruiden
Verder nodig:
- 200 gr. mascarpone
- 150 ml slagroom
- 1 mandarijn
- 12 pepernoten

Cupcakes met heerlijke speculaas kruiden erdoor. Deze cupcakes passen perfect bij deze tijd van het jaar. Het is een eenvoudig recept wat je ook heel goed samen met kinderen kan maken. De cupcakes smaken heerlijk luchtig en de topping maakt deze cupcake helemaal af. Heb je ook al zin in deze heerlijke cupcakes gekregen? Ga dan snel aan de slag en voor je het weet zit je te smullen! Dit recept is voor 12 cupcakes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze goed zijn opgenomen.
- Voeg het zout toe en mix kort door elkaar.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje boven de kom en mix goed door elkaar.
- Voeg de speculaaskruiden toe en mix door het beslag.
- Verdeel het beslag in cupcakevormpjes en bak 20-25 min. in de oven.
- Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een satéprikker erin te prikken. Komt de satéprikker er uit zonder dat er deeg aan zit dan zijn de cupcakes goed.
- Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
- Mix mascarpone los.
- Voeg de slagroom toe aan de mascarpone.
- Was de mandarijn en dep droog.
- Rasp de oranje schil van de mandarijn en voeg toe aan de mascarpone.
- Mix door elkaar tot het een stijve massa is.
- Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit een mooie toef op elke cupcake.
- Leg op elke toef mascarponeroom een pepernoot.
- Bewaar de cupcakes is de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil