Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus is best wel een bekend recept. Het is een lekker recept en in de saus zitten best wat groenten. Heb je thuis kinderen die niet zo van groente houden? Pureer de saus dan met een staafmixer voor je hem serveert. Je kan aan de saus ook nog andere groenten naar smaak toevoegen. Wij eten met 3 personen van dit recept.

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe het gehakt met het ei, kruiden en paneermeel in een kom en kneed door elkaar.
  • Maak gehaktballetjes en leg ze op een bord. 
  • Dek de gehaktballetjes af met plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.

 

  • Schenk een scheutje olijfolie in een pan en braad de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
  • Pel de ui en snipper de ui fijn.
  • Pers de teen knoflook uit boven de ui. 
  • Schep de gehaktballetjes uit de pan.
  • Doe de ui en knoflook in de pan en fruit de ui tot deze glazig is.
  • Snij ondertussen de uiteinden van de wortel en verwijder de buitenste schil van de wortel met een dunschiller.
  • Snij de wortel in kleine blokjes.
  • Snij de courgette in blokjes.
  • Voeg de wortel toe aan de pan met de ui en laat 3-4 min. meegaren.
  • Voeg de tomatenblokjes toe.
  • Vul het blikje voor de helft met water en voeg toe aan de pan.
  • Voeg de courgette en chilivlokken toe en meng alles door elkaar.
  • Laat de saus 5 min. op laag vuur koken.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat nog 10-12 min. zachtjes koken. 
  • Serveer de spaghetti met de saus en gehaktballetjes. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil