Ingrediënten
- 3 kippendijfilets
- 1 ½ el olijfolie
- 1 citroen
- 1 ½ el oregano
- Peper
Souvlaki is een Grieks vlees recept. Ik gebruikte kippenvlees in dit recept. Souvlaki kan ook van varkensvlees worden gemaakt. Het is eigenlijk een super simpel recept waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt. De marinade bestaat uit olijfolie, citroensap, oregano en peper. De souvlaki smaakt het lekkerst als je het vlees een hele nacht laat marineren. Heb je hiervoor de tijd niet dan volstaat een paar uur ook. Ik bak de souvlaki het liefst op de bbq. Ik serveer de souvlaki met pitabroodjes en tzatzikisaus.
Instructie
Hoe maak je het:
- Snij de kippendijfilet in blokjes van 3x3 cm.
- Meng de olijfolie, het sap van ¼ deel citroen, oregano en peper naar smaak door elkaar.
- Meng de kipblokjes door de marinade.
- Dek de schaal af met plasticfolie en zet in de koelkast.
- Laat de kip minimaal 3 uur maar het liefst een hele nacht marineren.
- Laat de houten spiezen 30 min. in water weken zodat ze op de bbq minder snel verbranden.
- Rijg het vlees aan de spiezen.
- Bak het vlees op de bbq tot het gaar is.
- Serveer de souvlaki met pitabroodjes en tzatzikisaus.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil