Soezenring met hazelnoot vulling

Soezen doen het hier altijd goed. Ik maak ze dan ook geregeld. Het makkelijke van soezen vind ik dat ik met dit recept lekker veel soezen kan maken. Ik gebruik lang niet alle soezen in 1 keer. De soezen die ik dan over heb vries ik in(zonder vulling) voor een later tijdstip. Zo heb ik meestal wel soezen bij de hand voor als er bijvoorbeeld onverwacht bezoek komt en je wilt toch iets lekkers serveren. De soezen zijn lekker snel ontdooid dus ideaal voor als je snel iets lekker op tafel wil zetten. De soezenring heb ik gevuld met hazelnoot chocoladepasta. Een heerlijke combi vind ik. Veel plezier met het maken van deze heerlijke soezenring.  

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 
  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 
  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Spuit soezendeeg in een cirkel van 20 cm doorsnee op het bakpapier.
  • Spuit 2 cirkels naast elkaar en 1 cirkel bovenop de 2 cirkels.
  • Hak de hazelnoten grof en strooi over de soezenring.
  • Bak de soezenring in ongeveer 25-30 min. gaar. 
  • Haal de soezenring uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Rooster de 50 gr. hazelnoten voor de vulling op 175 graden ongeveer 4-5 min.
  • Laat de hazelnoten afkoelen. 

 

  • Klop de boter 5 min. op hoge snelheid.
  • Voeg de suiker er lepel voor lepel toe. (mixer op lage snelheid)
  • Voeg de banketbakkersroom toe en mix nogmaals 5 min. op hoge snelheid. 
  • Voeg de hazelnoot chocolade pasta toe en mix nogmaals 5 min. op hoge snelheid. 
  • Schep de botercrème in een spuitzak. (De botercrème is erg zacht maar stijft op in de koelkast.)
  • Hak de hazelnoten en de chocolade grof.
  • Snij de soezenring horizontaal doormidden. 
  • Spuit toeven botercrème op de bodem van de soezenring.
  • Verdeel de hazelnoten en chocolade over de botercrème.
  • Spuit nogmaals toeven botercrème op de hazelnoten/chocolade.
  • Leg de bovenkant van de soezenring op de vulling.
  • Strooi poedersuiker over de bovenkant van de soezenring.
  • Bewaar de soezenring in de koelkast maar haal hem 30-45 min. voor serveren eruit zodat de botercrème op temperatuur kan komen. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil