Soesjes met sinaasappel curd

Soesjes zijn altijd goed om te eten vind ik. Het leuke van soesjes is dat je heel veel verschillende soorten vullingen kan gebruiken. Ik heb deze soesjes gevuld met slagroom en sinaasappel curd. De sinaasappel curd geeft de soesjes een lekkere frisse smaak. Het recept voor sinaasappel curd kan je vinden op mijn blog onder het kopje vulling. Heb je ook al zin in deze heerlijke soesjes? Ga dan snel aan de slag met dit recept en veel plezier met bakken!

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 
  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 
  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Spuit soezendeeg op de bakplaat in cirkels van 2-3 cm doorsnee. Hou genoeg afstand want de soezen worden groter in de oven. 
  • Bak de soezen in ongeveer 25-30 min. gaar. 
  • Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Snij de soezen horizontaal open.
  • Spuit een beetje slagroom aan de binnenkant van de soes. 
  • Schep een halve theelepel sinaasappel curd op de slagroom.
  • Spuit nog een toefje slagroom op de curd.
  • Zet de bovenkant van de soes op de slagroom.
  • Schep sinaasappel curd in een spuitzak en knip een klein puntje van de spuitzak.
  • Spuit sinaasappel curd streepjes over de soezen.
  • Bewaar de soezen in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil