Sodabread

Een sodabread is een brood waar geen gist of desem aan toe wordt gevoegd. Het brood rijst door de combinatie van karnemelk (dus het zuur) en de baking soda. Het is een brood dat niet hoeft te rijzen en dus snel de oven in kan. Ook hoef je dit brood maar kort te kneden. Eet het brood het liefst op de dag van het bakken want het brood droogt snel uit. Kortom, een leuk brood om eens te proberen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de tarwebloem, baking soda en het zout door elkaar.
  • Voeg de karnemelk toe aan het bloemmengsel en meng kort door elkaar tot een kleverig deeg. 
  • Vorm het deeg tot een bol en leg op de bakplaat.
  • Duw de deegbol iets plat.
  • Kerf het brood met een scherp mes in het midden in. 
  • Bak het brood in 30-35 min. gaar en bruin.
  • Haal het brood uit de oven en laat afkoelen op een rooster. 
  • Wikkel het brood als het lauw is in een theedoek. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil