Sneeuwster cupcakes

Sneeuwster eet ik niet vaak maar zo af en toe vind ik dat erg lekker. Op mijn blog kan je het recept van een sneeuwster taart vinden. Deze keer besloot ik geen taart te maken maar cupcakes. De cupcakes smaken erg lekker. Je kan de cupcakes 2 dagen in de koelkast bewaren. Het recept is voor 12 cupcakes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. 

  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze goed zijn opgenomen. 

  • Voeg het zout toe en mix kort door elkaar. 

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje boven de kom en mix goed door elkaar. 

  • Verdeel het beslag in cupcakevormpjes en bak 20-25 min. in de oven. 

  • Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een satéprikker erin te prikken. Komt de satéprikker er uit zonder dat er deeg aan zit dan zijn de cupcakes goed. 

  • Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. 

 

  • Klop de slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf.

  • Doe de slagroom in een spuitzak en bewaar in de koelkast.

  • Snij de bolle bovenkant van de cupcake.

  • Hol de bovenkant een beetje uit.

  • Snij een kruis in de bovenkant.

  • Spuit een toef slagroom op de cupcake.

  • Maak een kuiltje in het midden van de slagroomtoef.

  • Vul het kuiltje met advocaat.

  • Zet de bovenkant op de slagroomtoef.

  • Strooi een beetje poedersuiker over de cupcakes. 

sneeuwster cupcakes

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil