Smashed potato met aioli

Smashed patato zijn krieltjes die je eerst kookt en vervolgens heerlijk krokant bakt in de oven. Je kan kiezen voor krieltjes met of zonder schil. Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden om de krieltjes te kruiden. Ik heb deze keer gekozen voor gerookte paprikapoeder. Ik heb de smashed potato geserveerd met aioli. Ik houd erg van aioli maar ben jij er geen fan van dan kan je dit ook prima vervangen voor mayonaise. 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Kook de krieltjes in 10-15 min. gaar.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Giet het water van de krieltjes.
  • Schep de gerookte paprikapoeder over de krieltjes en meng door elkaar. (Ik heb bewust geen hoeveelheid bij de paprikapoeder gezet, bekijk zelf wat je lekker vind.)
  • Verdeel de krieltjes over de bakplaat. 
  • Plet de krieltjes met behulp van een pureestamper of vork.
  • Besprenkel de krieltjes met olijfolie.
  • Bak de krieltjes in het midden van de oven voor 30 min.
  • Zet de krieltjes daarna wat hoger in de oven en bak nog 10 min. tot de krieltjes krokant van buiten zijn.
  • Serveer de smashed potato met aioli en bestrooi met peterselie. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil