Ingrediënten
-
250 gr. bloem
-
2 tl. bakpoeder
-
180 gr. boter
-
100 gr. suiker
-
80 gr. licht bruine basterdsuiker
-
1 eidooier
-
Rasp van ½ citroen
-
Snufje zout
-
300 gr. amandelspijs
-
1 ei

Ik vind een sloffenbodem erg lekker. De vorm van de taart is leuk en het smaakt erg goed. Je kan met de bodem veel soorten taart maken. Deze bodem kan je ook goed invriezen zodat je hem later kan gebruiken. Het is wel wat lastig te zien wanneer de bodem gaar is maar ook dat leer je vanzelf. Het beste kan je kijken naar het deeg. Is het deeg mooi bruin dan is de bodem goed. Laat de bodem niet te lang is de oven staan want dan is de bodem keihard en dat wil je niet. Het recept komt uit de bakbijbel van Rutger van den Broek. Binnenkort volgen er op mijn blog verschillende toppings die deze bodem nog lekkerder maken.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. Voeg de suiker, basterdsuiker, rasp van de citroen en het zout toe. Roer alles goed door elkaar.
-
Voeg de boter en eidooier toe en kneed het deeg door elkaar tot er een bal ontstaat.
-
Verpak de bal in plasticfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm in.
-
Meng het spijs met het ei zodat het spijs wat vloeibaarder word. Doe het spijs in een spuitzak zonder spuitmondje.
-
Bestrooi het aanrechtblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 10 millimeter dikte.
-
Druk de vorm in het deeg en haal het omliggende deeg weg.
-
Leg de deegplak op een bakplaat die met bakpapier is bekleed en plaats de vorm weer om het deeg.
-
Knip een puntje van de spuitzak en spuit het spijs over de bodem tot 1,5 cm van de rand.
-
Doe het overige deeg in het plasticfolie en bewaar in de koelkast tot je de vorm weet kan gebruiken. (Als je 2 vromen hebt kunnen die tegelijk in de oven. Ik heb maar 1 vorm dus doe de bodems na elkaar in de oven.)
-
Bak de slof in ongeveer 25 min. gaar en bruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil