Slagroomtruffels

Slagroomtruffels zien er super mooi uit en smaken heerlijk. Ze zijn niet lastig te maken en iedereen zal verbaasd zijn dat jezelf slagroomtruffels hebt gemaakt. Een leuk receptje om te maken tijdens de feestdagen of als je visite krijgt. Je kan de slagroomtruffels natuurlijk ook cadeau geven aan iemand, daar worden ze vast heel blij van! Met dit recept maak je ongeveer 20 slagroomtruffels. Bewaar de slagroomtruffels in de koelkast.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe de slagroom, suiker en vanille extract in een pan.

  • Verwarm het mengsel al roerend tot het kookpunt. ( het mengsel mag niet koken)

  • Giet het slagroom mengsel in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

 

  • Bekleed een bakplaat (moet in de vriezer passen)  met plasticfolie. 

  • Mix de boter en voeg geleidelijk het slagroom mengsel toe aan de boter.

  • Klop het mengsel romig.

  • Schep het mengsel in een spuitzak.

  • Spuit ongeveer 20 bolletjes op de bakplaat. 

  • Steek een cocktailprikker in elk bolletje.

  • Zet de bakplaat met de bolletjes een paar uur in de vriezer tot de bolletjes zijn bevroren.

 

  • Smelt de chocolade au-bain-marie.

  • Schep de cacaopoeder in een diep bord.

  • Haal de slagroom bolletjes uit de vriezer.

  • Doop de bolletjes in de chocolade. (laat het teveel aan chocolade eraf druipen)

  • Zet de bolletjes in de cacaopoeder en schep de cacao over de truffels. 

  • Verwijder het teveel aan cacao door de truffel rustig rond te draaien.

  • Verwijder de prikkers uit de truffels.

  • Bewaar de truffels in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil