Slagroomtaart cupcakes

Wat zien deze slagroomtaart cupcakes er feestelijk uit he? Ik vind ze in ieder geval erg leuk. Je hebt eigenlijk kleine slagroomtaartjes alleen dan gemaakt van cupcakes. Het is soms even een pruts werkje om de cupcakes rondom met slagroom te bestrijken want de cupcakes willen nog wel eens van elkaar glijden. Maar als dat gelukt is heb je een heel feestelijke cupcake.  Dit recept is voor 12 cupcakes. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. 
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze goed zijn opgenomen. 
  • Voeg het zout toe en mix kort door elkaar. 
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje boven de kom en mix goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag in cupcakevormpjes en bak 20-25 min. in de oven. 
  • Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een satéprikker erin te prikken. Komt de satéprikker er uit zonder dat er deeg aan zit dan zijn de cupcakes goed. 
  • Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. 

 

  • Snij een klein stukje van de bovenkant van de cupcake zodat de cupcake een platte bovenkant heeft. 
  • Snij de cupcake horizontaal middendoor.
  • Schep 1 tl jam op elke cupcake.
  • Schep daarna 1 tl slagroom om elke cupcake en zet het bovenste laagje van de cupcake op de slagroom.
  • Bestrijk de cupcakes rondom met een dun laagje slagroom.
  • Wentel de cupcakes door de nougatine.
  • Doe de overige slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. 
  • Spuit een mooie toef slagroom op elke cupcake. 
  • Versier de bovenkant van de cupcakes met sprinkles. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil