Ingrediënten
Ingrediënten:
-
4 eieren
-
1 citroen
-
Snufje zout
-
100 gr. kristalsuiker
-
90 gr. bloem
-
1 el maizena
-
500 ml slagroom
-
4 zakjes vanillesuiker
-
2 zakjes klop-fix
-
4 el abrikozenjam
-
Nougatine
-
Ananas

Zo af en toe mag ik graag een stukje slagroomtaart eten. Slagroomtaart is niet moeilijk om zelf te maken. Het beslag maak je au bain-marie. Dit is niet lastig. Je zet een kom op een pan met kokend water. Je doet de ingrediënten van het beslag in de kom en je klopt het met een mixer ongeveer 10 min. Het taartje is voor ongeveer 8 personen. Ik gebruikte een springvorm van 20 cm doorsnee.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Klop de eieren, suiker en zout in een kom au bain-marie in 10 min. luchtig.
-
Neem de kom van de pan en zeef de bloem en maizena boven met mengsel.
-
Spatel alles rustig door elkaar.
-
Rasp de schil van de citroen en spatel door het beslag.
-
Vet de vorm in en bekleed met bakpapier.
-
Giet het beslag in de vorm en bak in 25-30 min. gaar en bruin. (controleer met een satéprikker of de cake gaar is)
-
Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
-
Klop de slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf.
-
Snij de cake 2x horizontaal door zodat je 3 lagen cake hebt.
-
Strijk met een lepel of spatel een laagje slagroom op de onderste cake.
-
Leg de middelste cakeplak op de slagroom en duw voorzichtig aan.
-
Strijk de jam op de cakelaag.
-
Leg de bovenste cakelaag op de jam en duw weer voorzichtig aan.
-
Smeer de cake af met slagroom.
-
Duw de nougatine voorzichtig tegen de rand van de taart.
-
Doe het laatste beetje slagroom in een spuitzak en spuit mooie toeven slagroom op de taart.
-
Snij de ananas in stukjes en leg op elk slagroom toefje een stukje ananas.

Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil