Slagroomsoesjes

Ik maak geregeld slagroomsoesjes. Het is een leuk recept om te maken en ze smaken altijd goed. Ik gebruik het recept van Rutger vd Broek. Met de soezendeeg kan je een heleboel soesjes maken. Als de soesjes zijn afgekoeld kan je ze goed luchtdicht verpakken en in de vriezer bewaren. Krijg je onverwacht visite of het je zin in iets lekkers dan is het makkelijk om deze soesjes in voorraad in de vriezer te hebben. Ze zijn snel ontdooid en de smaak blijft goed.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. Smelt de boter voor het mengsel kookt.

  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe en roer goed door.

  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)

  • Doe het deeg in een kom en roer even los. Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.

  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.

  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit het deeg in hoopjes op de bakplaat. (zorg voor genoeg tussenruimte)

  • Bak in ongeveer 25-35 min. gaar.

  • Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak.

  • Snij met een mesje een sneetje in de onderkant van de soes.

  • Vul de soes met slagroom.

  • Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil