Ingrediënten
-
175 gr. boter
-
130 gr. witte basterdsuiker
-
2 sinaasappels
-
Snufje zout
-
45 ml sinaasappelsap
-
250 gr. bloem
-
¾ tl baking soda
-
75 gr. poedersuiker
-
2 el sinaasappelsap
Het recept van deze koekjes heb ik uit de koekjesbijbel van Rutger v/d Broek. Ik heb een paar dingen aangepast. Ik vind de koekjes nu nog lekkerder. Je kan met dit recept ongeveer 40 koekjes bakken. Een koektrommel vol dus. De koekjes zijn echt heerlijk met een frisse sinaasappel smaak.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Was de sinaasappels en rasp de schil eraf.
-
Doe de boter, basterdsuiker, sinaasappelrasp en zout in een kom.
-
Mix alles door elkaar.
-
Voeg het sinaasappelsap toe en mix door elkaar tot het sap is opgenomen.
-
Zeef de bloem en baking soda boven de kom en mix door elkaar.
-
Verpak het deeg in plasticfolie (maak er een rol van) en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 160 graden.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Snij van het deeg schijfjes van 0,5 cm.
-
Leg de deeg schijfjes op de bakplaat. (leg neer met genoeg tussen ruimte)
-
Bak de koekjes in 20-22 min. tot ze goudbruin zijn.
-
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
-
Meng voor het glazuur de poedersuiker met 2 el sinaasappelsap.
-
Voeg eventueel nog wat meer sap toe als de glazuur te dik is.
-
Doe de glazuur in een spuitzak.
-
Knip een klein puntje van de spuitzak en spuit streepjes glazuur over de koekjes.
-
Laat het glazuur uitharden.
-
Verpak de koekjes luchtdicht.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil