Sinaasappel-tijm beenham

Beenham eten wij niet zo vaak maar we vinden het wel erg lekker. Ik heb deze keer gekozen voor een marinade met sinaasappel en tijm. De beenham smaakte heerlijk! Een voordeel van beenham uit de oven is dat het je niet zoveel werk kost omdat de oven het meeste werk doet. Ik serveer beenham vaak met gebakken aardappelen of patat.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je start met het maken van de marinade:
  • Was de sinaasappel en rasp de schil eraf. 
  • Pers de teen knoflook uit.
  • Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn.
  • Meng de sinaasappelrasp, mosterd, knoflook, tijm en olijfolie door elkaar.
  • Leg de beenham in een schaal en verdeel de marinade over de beenham.
  • Zet de schaal afgedekt 30 min. weg.

 

  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg 5 takjes verse tijm op de bakplaat.
  • Leg de beenham op de takjes tijm.
  • Schenk de marinade uit de schaal over de beenham.
  • Prik de kruidnagels in de beenham.
  • Bak de beenham in de oven gaar. (10 min. per 100 gr.)
  • Haal de beenham uit de oven en verwijder de kruidnagels. 
  • Snijd de beenham in plakken en serveer warm. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil