Ingrediënten
- 50 ml water
- 50 gr. suiker
- 600 ml vers geperste sinaasappelsap
- 3 sinaasappels
Ik heb op mijn blog heel wat recepten met sinaasappels staan. Ik ben namelijk dol op sinaasappels. Ik heb dan ook vaak sinaasappels in huis. Ik heb deze keer sinaasappels gebruikt om sorbetijs van te maken. Sorbetijs is makkelijk zelf te maken, ook zonder ijsmachine. Je maakt eerst een suikersiroop. Aan deze siroop voeg je het sinaasappelsap toe en je vriest het in. Zonder ijsmachine moet je wel om de 30 min. naar de vriezer om het ijs door te roeren maar als het ijs dan klaar is heb je een heerlijk bak sinaasappelsorbetijs.
Instructie
Hoe maak je het:
- Schenk het water in een pan.
- Voeg de suiker toe en breng op middelhoog vuur aan de kook tot de suiker is opgelost.
- Laat 1 min. koken.
- Laat de suikersiroop afkoelen.
- Meng de sinaasappelsap door de suikersiroop.
- Boen de sinaasappels schoon en dep ze droog.
- Rasp de oranje schil van de sinaasappels en meng door het sap/siroop.
- Schenk het mengsel in een bak waar een deksel op kan en zet de bak in de vriezer.
- Roer na 30 min. het mengsel met een vork door elkaar.
- Herhaal de bovenstaande stap nog 3x.
- Nadat je het ijs voor de laatste keer hebt doorgeroerd laat je het nog 30 min. in de vriezer staan.
- Pureer het ijs daarna met een staafmixer en vries opnieuw in.
- Je kan het ijs nu ook gelijk eten. Als je het weer in de vriezer doet word het ijs erg hard en duurt het een tijdje voor het eetbaar/ontdooid is.
- Het ijs is enkele weken houdbaar in de vriezer.
- Serveer eventueel met koekkruimels, partjes sinaasappel en een toef slagroom.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil