Sinaasappel petitfour

Kleine taartjes met een romige vulling met sinaasappel smaak. Deze petitfour zijn klein maar ze smaken heerlijk. Het is wel even priegelwerk om ze te maken. Vind je het lastig om de taartjes goed af te smeren omdat de cake laagjes van elkaar glijden? Prik een cocktailprikker in de taartjes zodat de helften niet van elkaar glijden. Je kan op deze manier de taartjes makkelijker afsmeren. Het recept is voor 6-8 kleine taartjes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en mix romig.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout en zeef boven het beslag.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
  • Bekleed een muffinvorm met papieren cupcakevormpjes.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de cakejes ongeveer 20 min. gaar.
  • Controleer met behulp van een satéprikker of de cakejes gaar zijn.
  • Laat de cakejes afkoelen op een rooster.

 

  • Maak ondertussen de vulling.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Doe de banketbakkersroom in een kom en voeg de rasp van de sinaasappel toe.
  • Pers ¼ deel van de sinaasappel uit boven een pan.
  • Knijp het water uit de gelatine en voeg toe aan het sap in de pan.
  • Los de gelatine op in het sap.
  • Schep 2 el banketbakkersroom in de gelatine en roer door elkaar.
  • Voeg de gelatine toe aan de banketbakkersroom en roer door elkaar.
  • Spatel de slagroom door de banketbakkersroom.
  • Laat 30 min in de koelkast opstijven.

 

  • Haal de cakejes uit de papieren vormpjes. 
  • Snij de cakejes 1x horizontaal doormidden.
  • Doe de vulling in een spuitzak en knip het puntje van de spuitzak.
  • Spuit de vulling op de cakejes.
  • Zet het bovenste gedeelte op de vulling en duw zachtjes aan.
  • Bestrijk de cakejes rondom met een dun laagje van de vulling.
  • Zet de cakejes 10 min. in de koelkast.

 

  • Bestrooi je werkblad licht met poedersuiker.
  • Rol de fondant dun uit op je werkblad. 
  • Steek een cirkel uit de fondant die groot genoeg is om het cakeje te bekleden.
  • Bekleed de cakejes met de fondant.
  • Spuit een toefje vulling op de bovenkant van de cakejes.
  • Decoreer de cakejes eventueel met sinaasappelrasp en eetbare parels. 
  • Bewaar de cakejes in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil