Sinaasappel madeleines

Madeleines zijn heerlijke cakejes die ik heel geregeld maak. Ik probeer nog wel een s nieuwe smaken uit in de madeleines. Deze keer heb ik sinaasappel toegevoegd en dat was erg lekker. Ik heb zowel de schil als sap gebruikt in de madeleines. Als je dit recept maakt heb je gelijk een trommel vol want je kan uit dit recept ongeveer 25-30 madeleines maken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Haal de pan als de boter is gesmolten van het vuur en laat even staan tot je de boter nodig hebt.
  • Doe de eieren, zout, suiker en basterdsuiker in een kom.
  • Klop in 3-4 min.  tot een romige massa.
  • Was de sinaasappel en dep droog.
  • Rasp de oranje schil van de sinaasappel en voeg toe aan het eimengsel.
  • Pers ½ sinaasappel uit en voeg het sap toe aan het eimengsel en meng door elkaar.
  • Meng de bloem en bakpoeder door elkaar.
  • Zeef het bloem mengsel boven het beslag en spatel rustig door elkaar.
  • Spatel de boter door het beslag.
  • Doe plasticfolie over de kom en zet hem 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Vet de madeleinevorm in.
  • Vul de vormpjes tot ¾ met beslag.
  • Bak de madeleines 10-12 min. tot ze gaar en bruin zijn.
  • Haal de madeleines uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil