Sinaasappel kwarktaart

Kwarktaart is een van mijn favoriete taarten. Je kan een kwarktaart in veel verschillende smaken maken. Ik heb deze keer een kwarktaart met sinaasappelsmaak gemaakt. Ik heb eerst een cakerol met sinaasappelsmaak gemaakt en deze gebruikt voor de taart. De taart ziet er zo extra mooi uit en de smaak is erg lekker. Vind je het teveel werk om zelf eerst een cakerol te maken en die te verwerken in een taart dan kun je ook een kant en klare cakerol uit de winkel gebruiken. Je kan met 8-10 personen van deze taart eten.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je maakt eerst de cakerol.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter in een pan en laat de boter op zacht vuur smelten.
  • Laat de boter een beetje afkoelen voor je hem verder gebruikt.
  • Mix eieren en suiker in 5 min. luchtig.
  • Was de sinaasappel en dep droog.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en meng door het eimengsel.
  • Zeef de bloem in 2x boven het eimengsel en spatel rustig door elkaar.
  • Spatel de gesmolten boter door het eiermengsel.
  • Giet het beslag uit op de bakplaat en strijk glad.
  • Bak de cake in 6-10 min. gaar.
  • Leg ondertussen een schone theedoek op het aanrecht en bestrooi deze met poedersuiker. 
  • Haal de bakplaat uit de oven.
  • Leg de cake direct op de theedoek en verwijder het bakpapier.
  • Rol de cake in de theedoek op en laat zo afkoelen.

 

  • Doe de slagroom en vanillesuiker in een kom. 
  • Was de sinaasappels en dep droog.
  • Rasp de schil van de sinaasappels boven de slagroom.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Rol de cakerol uit de theedoek.
  • Bestrijk de cake met de sinaasappelmarmelade. Laat een rand van 3 cm vrij aan de lange kant.
  • Strijk de sinaasappel slagroom over de marmelade.
  • Rol de cake met behulp van de theedoek op.
  • Snij de cakerol in plakken van 1½ cm.
  • Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier.
  • Bekleed de zijkant met acetaatfolie. 
  • Leg de lange vingers op de bodem van de springvorm met de suikerkant naar boven. 
  • Besprenkel de lange vingers met de 20 ml sinaasappelsap.
  • Zet de plakken cakerol tegen de rand van de springvorm.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe de kwark en basterdsuiker in een kom en mix tot een egaal mengsel. 
  • Was de sinaasappels en dep droog. 
  • Rasp de schil van de sinaasappels boven de kwark en meng door elkaar.
  • Voeg de sinaasappelsap toe en en meng door de kwark.
  • Klop de slagroom met vanillesuiker lobbig en spatel door de kwark.
  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
  • Voeg de gelatine toe aan de kwark en meng goed door elkaar.
  • Giet het kwarkmengsel in de springvorm.
  • Dek de springvorm af met plasticfolie en laat de taart 5-6 uur opstijven in de koelkast.

 

  • Klop de slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Spuit rondom op de taart toeven slagroom.
  • Snij de sinaasappel in partjes en decoreer de taart hiermee.
  • Bewaar de taart in de koelkast. 
sinaasappel kwarktaart

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil