Sinaasappel curd

Een heerlijk recept van sinaasappel curd. Ik maak zo af en toe zelf curd omdat ik dat heerlijk vindt. Deze keer had ik sinaasappels in huis en heb ik deze gebruikt voor de curd. De sinaasappel curd kan je in allerlei soorten gebak en taarten gebruiken. Ook vind ik het erg lekker om een lepeltje curd in de kwark te eten. Deze curd is dus breed inzetbaar en super lekker. De curd in ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast. Heb je nu veel curd over dan kan je het ook invriezen voor een later tijdstip. Veel plezier met het maken van de curd!

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe de sinaasappelsap, citroensap, suiker en boter in een pan met een dikke bodem. 
  • Was de 2 sinaasappel en dep droog.
  • Rasp de oranje schil van de sinaasappels en voeg toe aan de pan met het sap.
  • Verwarm het mengsel in de pan op laag vuur tot de boter en suiker zijn opgelost.
  • Kluts de eidooiers en voeg toe aan de pan.
  • Laat het vuur laag staan en blijf continu roeren in de pan tot de curd de dikte van yoghurt heeft. (80 graden ongeveer, laat niet veel warmer worden want dan heb je roerei in je curd)
  • Knijp het water uit de gelatine en meng door de curd tot de gelatine is opgelost. 
  • Schenk de curd door een zeef in een schaal.
  • Dek de curd af met plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast.
  • Bewaar de curd goed afgesloten in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil