Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 180 gr. roomboter
- 135 gr. suiker
- 8 gr. vanillesuiker
- 4 eieren
- Snufje zout
- 180 gr. zelfrijzend bakmeel
- 1 sinaasappel
Verder nodig:
- Sinaasappel curd (kijk voor het recept op mijn blog onder het kopje vulling)
- 400 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
Heerlijke cupcakes gaan er altijd in. Ik heb sinaasappelschil door het cupcake beslag gedaan en ze gevuld met een heerlijke sinaasappel curd. Bovenop de cupcakes zit nog een heerlijke toef slagroom en een partje sinaasappel. Kortom, een heerlijke cupcake met lekkere smaken. Dit recept is voor 12 cupcakes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze goed zijn opgenomen.
- Voeg het zout toe en mix kort door elkaar.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje boven de kom en mix goed door elkaar.
- Was de sinaasappel en dep droog. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en meng door het beslag.
- Verdeel het beslag in cupcakevormpjes en bak 20-25 min. in de oven.
- Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een satéprikker erin te prikken. Komt de satéprikker er uit zonder dat er deeg aan zit dan zijn de cupcakes goed.
- Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
- Snij aan de bovenkant van de cupcake een opening en schep daar een theelepel sinaasappel curd in.
- Klop de slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf en schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Spuit toeven slagroom op de cupcakes.
- Snij de boven en onderkant van de sinaasappel. (de sinaasappel waar je de schil voor het beslag hebt gebruikt.)
- Snij de schil van de sinaasappel.
- Snij de partjes uit de sinaasappel en leg op elke cupcake een partje sinaasappel.
- Bewaar de cupcakes in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil