Ingrediënten
Voor de cake:
- 200 gr. boter
- 180 gr. witte basterdsuiker
- 4 eieren
- Snufje zout
- 2 sinaasappels
- 40 gr. pure chocolade
- 200 gr. bloem
- 10 gr. bakpoeder
Verder nodig:
- 50 gr. poedersuiker
- 1 sinaasappel
Sinaasappel en chocolade vind ik een heerlijke combinatie. Ik het dan ook een sinaasappel-chocolade cake gemaakt. Ik heb een sinaasappelglazuur over de cake gedaan voor nog meer sinaasappelsmaak. Deze cake kun je goed delen met visite want je kan er met heel wat personen van eten.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
- Mix de boter en basterdsuiker romig in een kom.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei is opgenomen.
- Voeg het zout toe en mix door elkaar.
- Was de sinaasappels en dep ze droog.
- Rasp de schil van de sinaasappels en voeg toe aan het beslag.
- Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en mix door elkaar.
- Snij de chocolade in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag.
- Mix alles goed door elkaar.
- Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in 50-60 min. gaar en bruin. (Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.)
- Haal de cake uit de oven en laat de cake 5-10 min. in de vorm afkoelen.
- Haal de cake uit de vorm en laat de cake op een rooster volledig afkoelen.
- Doe de poedersuiker in een schaaltje.
- Voeg sap van de sinaasappel toe tot je een glazuur hebt.
- Schenk het glazuur over de cake.
- Snij de sinaasappel in plakjes en leg de plakjes op de cake.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil