Sinaasappel-chocolade madeleines

Madeleines maak ik geregeld. Ze zijn makkelijk te maken en ze zijn heerlijk luchtig. Het leuke aan madeleines is dat je elke keer weer een andere smaak kan toevoegen en zo toch weer hele andere cakejes krijgt. Deze keer hebben de madeleines de smaak van sinaasappel en pure chocolade. In het beslag heb ik stukjes chocolade gedaan zodat de madeleines nog lekkerder smaken. Met dit recept maak je ongeveer 17 madeleines.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Haal de pan van het vuur als de boter is gesmolten en laat even staan tot je de boter nodig hebt.
  • Doe de eieren, zout, suiker en basterdsuiker in een kom.
  • Klop in 3-4 min.  tot een romige massa.
  • Meng de bloem, bakpoeder en cacao door elkaar.
  • Zeef het bloem mengsel boven het beslag en spatel rustig door elkaar.
  • Spatel de boter door het beslag.
  • Was de sinaasappel en dep droog.
  • Rasp de oranje schil van de sinaasappel en voeg toe aan het beslag.
  • Hak de chocolade grof en spatel door het beslag.
  • Doe plasticfolie over de kom en zet hem 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Vet de madeleinevorm in.
  • Vul de vormpjes tot ¾ met beslag.
  • Bak de madeleines 12-14 min. tot ze gaar en bruin zijn.
  • Haal de madeleines uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.  

 

  • Doe de poedersuiker in een schaaltje.
  • Voeg 1-2 el sap van de sinaasappel toe en meng door elkaar tot een egaal glazuur.
  • Doe het glazuur in een spuitzak en spuit streepjes glazuur over de madeleines. 
  • Laat het glazuur opdrogen. Bewaar de madeleines luchtdicht. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil