Sinaasappel-chocolade brownie

Chocolade en sinaasappel zijn een heerlijke combinatie. Ze gaan altijd goed samen zo ook in deze brownie. Er zit sinaasappelrasp door de brownie en ik heb een topping gemaakt van banketbakkersroom en sinaasappelcurd. Ik heb de curd ook zelf gemaakt. Een recept hiervoor kan je op mijn blog vinden onder het kopje ´vulling´. Ik verdeel deze brownie in ongeveer 9 stukken.

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier. 
  • Doe de chocolade en de boter in een hittebestendige kom en zet de kom op een pan met een laagje water erin.
  • Smelt de chocolade en boter au-bain-marie.
  • Laat het mengsel iets afkoelen.
  • Mix ondertussen de eieren, eidooier, suiker, basterdsuiker en het zout in 5-6 min. luchtig.
  • Spatel het chocolade-boter mengsel rustig door het eimengsel.
  • was de sinaasappel en dep droog.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en voeg toe aan het beslag. 
  • Zeef de bloem en cacaopoeder boven de kom en spatel door elkaar.
  • Giet het beslag in de bakvorm.
  • Bak de brownie in 40 min. gaar.
  • Laat de brownie afkoelen in de vorm.

 

  • Haal de brownie uit de vorm en verwijder het bakpapier.
  • Meng de sinasappelcurd en banketbakkersroom door elkaar.
  • Schep de sinaasappelbanketbakkersroom in een spuitzak en spuit op de brownie.
  • Strooi wat geraspte sinaasappelschil over de brownie. 
  • Bewaar de brownie in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil