Sinaasappel cakerol

Sinaasappel is een vrucht die ik vaak gebruik in de keuken. Ik hou erg van de smaak van sinaasappel in gebak, koekjes en toetjes. Deze keer heb ik een cakerol met sinaasappelsmaak en vulling gemaakt. De cakerol was erg lekker en dus was de cakerol snel op. De cakerol is groot genoeg om er met 8 personen van te eten.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter in een pan en laat de boter op zacht vuur smelten.
  • Laat de boter een beetje afkoelen voor je hem verder gebruikt.
  • Mix eieren en suiker in 5 min. luchtig.
  • Was de sinaasappel en dep droog.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en meng door het eimengsel.
  • Zeef de bloem in 2x boven het eimengsel en spatel rustig door elkaar.
  • Spatel de gesmolten boter door het eiermengsel.
  • Giet het beslag uit op de bakplaat en strijk glad.
  • Bak de cake in 6-10 min. gaar.
  • Leg ondertussen een schone theedoek op het aanrecht en bestrooi deze met poedersuiker. 
  • Haal de bakplaat uit de oven.
  • Leg de cake direct op de theedoek en verwijder het bakpapier.
  • Rol de cake in de theedoek op en laat zo afkoelen.

 

  • Doe de slagroom en vanillesuiker in een kom. 
  • Was de sinaasappels en dep droog.
  • Rasp de schil van de sinaasappels boven de slagroom.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Rol de cakerol uit de theedoek.
  • Bestrijk de cake met de sinaasappelmarmelade. Laat een rand van 3 cm vrij aan de lange kant.
  • Strijk de sinaasappel slagroom over de marmelade.
  • Rol de cake met behulp van de theedoek op.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf. 
  • Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Spuit de slagroom op de bovenkant van de cakerol.
  • Rasp witte chocolade over de slagroom.
  • Decoreer eventueel met partjes sinaasappel.
  • Bewaar de cakerol in de koelkast.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil