Scones met tutti frutti

Scones maak ik niet zo vaak maar ik vind ze wel erg lekker. Helemaal als ze net afgekoeld zijn en dus heel vers. Lekker met een beetje jam erop en smullen maar. Ik had in de kast nog een restje tutti frutti liggen. Ik heb dit restje gebruikt in mijn scones. Ik heb de tutti frutti eerst laten wellen in water. Laat de tutti frutti daarna goed uitlekken in een zeef. Met dit recept maak je 12-14 scones.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de tutti frutti in kleine stukjes.
  • Doe de tutti frutti in een bakje en voeg lauw-warm water toe zodat de tutti frutti onder water staat.
  • Laat de tutti frutti 30 min. wellen.

 

  • Giet de tutti frutti af in een zeef en laat uitlekken.
  • Voeg 2 el zelfrijzend bakmeel toe aan de tutti frutti en meng door elkaar zodat de tutti frutti rondom is bedekt met bakmeel. 
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg de boter toe en wrijf de boter met je vingers door het bakmeel zodat er kruimels ontstaan.
  • Voeg de suiker en de tutti frutti toe en meng door elkaar. (Ik gebruik een houten lepel om te mengen.)
  • Klop het ei los in een maatbeker.
  • Voeg melk toe zodat het samen 150 ml is.
  • Voeg het melk mengsel toe aan het bakmeel. 
  • Meng met behulp van een houten lepel door elkaar.
  • Strooi een beetje bloem op je werkblad en stort het deeg op de bloem.
  • Druk met je hand het deeg plat tot ongeveer 1-1,5 cm dikte. ( Het deeg is kleverig doe dus ook wat bloem op je handen)
  • Steek met een ronde steker van 5-6 cm doorsnee de scones uit het deeg.
  • Leg de scones op de bakplaat.
  • Bestrijk de scones met een beetje melk.
  • Bak de scones in 10-12 min. gaar en bruin.
  • Laat de scones afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de scones onder een schone theedoek. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil