Scones met aardbeien

Ik wilde al langere tijd eens zelf scones gaan maken. Ik eet ze wel eens als ik een high tea heb en ik vind ze altijd zo lekker. In de bakbijbel van Mary Berry staat dit recept van de allerbeste scones. Ik heb dit recept uitgeprobeerd en ze smaken heerlijk. Het deeg is wel erg kleverig maar dat hoort zo bij scones. Je kan de scones ook invriezen dus dat is handig als je ze niet allemaal in 1x op krijgt.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  • Doe het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder in een kom er roer door elkaar.

  • Voeg de boter toe en wrijf met je vingers tot er een kruimelig deeg ontstaat.

  • Roer de suiker door het deegmengsel.

  • Klop de eieren los in een maatbeker en voeg de melk toe zodat je samen 300 ml hebt.

  • Schep 2 el melk in een apart schaaltje. (hier bestrijk je de scones op het laatst mee)

  • Voeg de rest van het ei-melk mengsel geleidelijk toe aan de droge ingrediënten.

  • Roer het mengsel rustig door tot een zacht deeg. (roer het deeg niet teveel door. Het scones deeg is behoorlijk nat en blijft aan je vingers kleven maar dat hoort zo. De scones rijzen zo beter.)

  • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol uit tot een deeg van 1-2 cm dikte.

  • Gebruik een gekartelde uitsteekvorm van 5 cm om de scones uit te steken.

  • Leg de scones op de bakplaat en bestrijk met het ei-melk mengsel.

  • Kan je geen scones meer uitsteken maak dan van het overgebleven deeg een bal en rol opnieuw uit. Steek met behulp van de uitsteekvorm nog meer scones uit tot je deeg op is.

  • Bak de scones 10-15 min. tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

  • Laat de scones op een rooster afkoelen en leg een schone theedoek over de scones zodat ze smeuïg blijven.

  • Snij de scones doormidden en besmeer met aardbeienjam en verse aardbeien. Je kan natuurlijk ook clotted cream of slagroom erbij serveren.

 

  • Als je de scones niet allemaal op eet kan je ze ook goed invriezen.

  • Laat de scones volledig afkoelen en vries ze luchtdicht in.

  • Als je de scones weer wilt eten laat je ze op kamertemperatuur ontdooien en verwarm de scones 10 min. op 150 graden.

scones

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil