Schwarzwälderkirschtaart

De schwarzwälderkirschtaart heb ik al heel vaak gemaakt. Elke keer weer vindt ik hem heerlijk! Ik gebruik voor deze taart alleen geen kirsch want ik vindt de taart lekkerder zonder kirsch. Wil je dit wel gebruiken dan kan dat natuurlijk gewoon. Druppel de kirsch over de cakelagen en volg verder gewoon het recept. Van deze taart kan je met zo'n 10-12 personen eten. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Splits de eieren.

  • Klop de eiwitten met het water en het zout stijf.

  • Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe.

  • Klop de eidooiers er 1 voor 1 door.

  • Zeef de maizena, bloem, cacao en bakpoeder boven het eiermengsel en spatel rustig door.

  • Doe het beslag in een springvorm van 24 cm doorsnee en bak 30-35 min. in de oven.

  • Laat de chocoladebiscuit afkoelen op een rooster.

 

  • Laat de kersen uitlekken in een zeef en vang het sap op.

  • Leg 12 kersen in een apart bakje en bewaar deze voor decoratie op de taart.

  • Roer de maizena met 100 ml kersensap tot een glad papje.

  • Was de citroen en dep droog. Rasp de schil van de citroen.

  • Breng de rest van het kersensap met de kaneel, citroenschil en 1 el suiker al roerend aan de kook.

  • Voeg het maizena papje toe en laat kort doorkoken tot je een gelei hebt. Blijf goed roeren!

  • Haal de pan van het vuur.

  • Spatel de kersen door de gelei.

  • Zet de gelei in de koelkast zodat deze kan afkoelen.

 

  • Klop 500 ml slagroom met 2 zakjes vanillesuiker en 1 zakje klop-fix stijf.

  • Snij de taart 2x horizontaal door zodat je 3 lagen cake hebt.

  • Leg de onderste cakelaag op een bord.

  • Schep de kersengelei op de onderste cakelaag.

  • Schep de helft van de slagroom op de kersengelei.

  • Leg de middelste cakebodem op de slagroom en duw voorzichtig aan.

  • Verdeel de andere helft van de slagroom over de cakelaag.

  • Leg de bovenste cakelaag op de slagroom en duw voorzichtig aan.

  • Zet de taart 30 min. in de koelkast.

 

  • Klop de overige slagroom met 2 zakjes vanillesuiker en 1 zakje klop-fix stijf.

  • Strijk met de helft van de slagroom de bovenkant en zijkant van de taart glad met een paletmes.

  • Duw de hagelslag voorzichtig vast aan de zijkant van de taart.

  • Doe de overige slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

  • Spuit mooie toeven slagroom op de taart en leg op elke toef een kers.

Schwarzwälderkirschtaart

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil