Schuimkransjes

Schuimkransjes zie je rond deze tijd van het jaar overal in de winkels liggen. Weet je dat je ze heel makkelijk zelf kan maken? Je klopt de eiwitten stijf, voegt er suiker en frambozensap aan toe en je kan de kransjes al opspuiten. De schuimkransjes moeten wel lang in de oven, tussen de 1½-2 uur. Maar dan heb je wel overheerlijke schuimkransjes. In plaats van frambozensap kan je ook rode kleurstof gebruiken. Je kan het recept makkelijk verdubbelen als je dit wilt. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Pureer de frambozen en druk ze door een zeef zodat de pitjes achterblijven in de zeef.
  • Vang het frambozensap op in een schaaltje.
  • Klop de eiwitten met het zout stijf op hoge snelheid.
  • Voeg op lagere snelheid geleidelijk de suiker toe.
  • Als de eiwitten stijf zijn en glanzen zijn ze goed.
  • Spatel rustig de poedersuiker en maïzena door de opgeklopte eiwitten.
  • Spatel rustig frambozensap of kleurstof door het schuim. 
  • Spatel niet te veel want anders word je schuim helemaal roze. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Schep het schuim in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Spuit kransjes op de bakplaat.  
  • Bak de schuimkransjes in 1½-2 uur gaar.
  • Laat de schuimkransjes afkoelen in de oven met de deur van de oven dicht. 
  • Hang de schuimkransjes met een mooi lint in de kerstboom of eet ze lekker op. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil