Satékroketten

Kroketten zelf maken klinkt als heel veel werk en daarom had ik dat ook nog nooit eerder gedaan. Ik ben er toch aan begonnen en ik moet zeggen dat het een super leuk klusje is om te doen. Je maakt eerst de ragout. De ragout moet afkoelen in de koelkast en daarna vorm je de kroketten. Daarna paneer je de kroketten. Je kan ze dan gelijk gaan frituren maar je kan ze ook prima invriezen en ze op een ander tijdstip frituren. Kortom, een leuk recept met een heerlijk resultaat. Met dit recept maak je ongeveer 8 kroketten. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Voeg de kip toe en laat 3 min. doorkoken.
  • Zet het vuur uit en laat de pan met een deksel erop nog 10 min staan.
  • Haal de kip uit de bouillon.
  • Schenk 400 ml bouillon in een maatbeker.
  • Laat de bouillon afkoelen tot deze lauw is.
  • Snij de kip fijn.
  • Voeg de pindakaas toe aan de bouillon en roer door elkaar tot de pindakaas is opgelost. 
  • Voeg de chilivlokken en gemberpoeder toe aan de bouillon en roer door elkaar.
  • Smelt de boter in een pan.
  • Voeg de bloem in een keer toe en laat de bloem 2-3 min garen in de pan. 
  • Giet de bouillon er geleidelijk bij terwijl je met een garde goed roert in de pan. 
  • Laat het geheel 2-3 min meekoken.
  • Meng ondertussen de ragout door elkaar tot er geen klonten meer inzitten.
  • Voeg de fijngesneden kip en de ketjap manis toe. 
  • Meng alles door elkaar.
  • Schep de ragout in een schaal en dek af met plasticfolie. 
  • Zet de ragout voor 4-5 uur in de koelkast.

 

  • Haal de ragout uit de koelkast.
  • Verdeel de ragout in 8 gelijke delen en rol ze in een kroket vorm. (Maak de kroketten niet te dik want dan verbrand de buitenkant met bakken en is de binnenkant niet warm)
  • Schep bloem in een diep bord of schaal.
  • Kluts de eieren in een diep bord.
  • Schep het paneermeel in een diep bord.
  • Wentel de kroketten eerst door de bloem. Klop het overtollige bloem eraf.
  • Wentel de kroketten door het ei. Laat het overtollige ei eraf druipen.
  • Wentel de kroketten door het paneermeel.
  • Herhaal bovenstaande stappen nog 1-2 keer. 
  • De laatste keer dat je de kroketten paneert wentel je ze in de panko in plaats van het paneermeel. 
  • Bak de kroketten op 180 graden 4-6 min. of vries de kroketten in en frituur ze later. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil