Ingrediënten
- ½ komkommer
- 3-4 kleine wortels
- 4 bosuien
- 4 radijsjes
- 1 tomaat
- 1 groene appel
- 4-5 takjes munt
- 1 citroen
- 2 el olijfolie
- Peper
- Zeezout
Een heerlijke salade eet ik graag. Ik verwerk hier graag restjes die ik nog heb staan in. Om deze tijd van het jaar heb ik van alles in de groentetuin staan wat zo de salade in kan. Ook in andere seizoenen eet ik deze salade, maar toch het meest vaak in de zomer. Ik heb aantallen bij de groenten gezet maar kijk vooral wat jij lekker vindt. Op deze manier kan je de salade helemaal naar eigen wens maken. Als je de salade als hoofdgerecht eet is dit recept voor 1 persoon. Als je de salade als bijgerecht eet is het genoeg voor 2 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Snij de komkommer in kleine blokjes en schep de blokjes in een schaal.
- Snij de uiteinden van de wortel en schil de wortel.
- Hak de wortel in kleine blokjes of rasp de wortel.
- Voeg de wortel toe aan de schaal met komkommer.
- Snij de wortels van de bosuien en verwijder het buitenste laagje van de ui.
- Snij de bosuien in kleine ringen en voeg toe aan de schaal met komkommer.
- Snij bij de radijs de wortel weg, was de radijs en snij fijn.
- Voeg de radijs toe aan de schaal met komkommer.
- Was de tomaat en snij doormidden.
- Snij het vruchtvlees uit de tomaat.
- Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg toe aan de schaal met de komkommer.
- Schil de groene appel en verwijder het klokhuis.
- Snij de appel in kleine blokjes en voeg toe aan de schaal met komkommer.
- Meng alles in de schaal door elkaar.
- Pluk de blaadjes van de takjes munt en snij de blaadjes fijn.
- Was de citroen en rasp de gele schil van de citroen.
- Meng de citroenschil en de munt door de salade.
- Meng in een apart kommetje de olijfolie, peper en zeezout naar smaak door elkaar.
- Voeg naar smaak citroensap toe en schenk de dressing over de salade.
- Meng alles goed door elkaar en serveer de salade op een mooi bord/schaal.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil