Ingrediënten
-
40 lange vingers
-
2,5 borrelglas bruine rum
-
150 gram roomboter
-
3 eidooiers
-
150 gram witte basterdsuiker
-
375 ml slagroom
-
2 zakjes vanillesuiker
-
Hagelslag of chocolade schaafsel
Deze taart is heerlijk! Het is een familierecept dat bij ons altijd met kerst op tafel komt. Met verjaardagen soms ook hoor. Voor deze taart heb je geen oven nodig. De taart is gemaakt van lange vingers, slagroom, chocola en natuurlijk rum. De rumsmaak is niet overheersend maar gewoon lekker. Deze taart wil je echt uitproberen. Ohja, snij niet te grote stukken want de taart is machtig en vult goed. Ik maak de taart in een springvorm van 24 cm doorsnee.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Vet de springvorm in en leg een bakpapier op de bodem. Beleg de bodem van de springvorm met de helft van de lange vingers. Leg de overige lange vingers op een bord.
-
Meng 1,5 borrelglas rum met 1 borrelglas water en besprenkel hiermee de lange vingers.
-
Doe de boter, eidooiers, basterdsuiker en 1 borrelglas rum in een kom en mix gedurende 10 min. op hoge snelheid tot een romig mengsel.
-
Klop 125 ml slagroom lobbig en spatel door het romige mengsel. Verdeel het mengsel over de lange vingers in de springvorm.
-
Leg de rest van de lange vingers op het mengsel in de springvorm en duw ze voorzichtig een beetje aan.
-
Klop 250 ml slagroom met 2 zakjes vanillesuiker stijf. Verdeel de slagroom over de lange vingers en maak mooi glad.
-
Strooi de hagelslag of chocoladeschaafsel over de slagroom.
-
Zet de taart in de koelkast. De taart moet minimaal een paar uur in de koelkast maar als je de taart nog lekkerder wil, laat hem dan 24 uur in de koelkast staan.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil