Ingrediënten
- 50 gr. rozijnen
- 2 eieren
- 2 el honing
- 60 gr. havermout
- 40 gr. volkorenbloem
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
Zelfgemaakte eierkoeken staan bij ons geregeld op tafel. Soms maak ik ze met alleen amandelmeel en soms met havermout. Beide varianten vinden wij erg lekker. Ik maal eerst havermout fijn. Je kan kiezen of je het tot poeder maalt of niet tot poeder zodat je nog wat structuur in de eierkoeken hebt. Ik maal de havermout nooit super fijn want ik vind de structuur in de eierkoeken erg lekker. Strijk de eierkoeken niet te dun uit op het bakpapier want ze vloeien altijd al wat uit en als ze erg dun zijn vallen ze snel uit elkaar en krijg je ze ook bijna niet van het bakpapier af. Met dit recept maak je 6 heerlijke rozijnen-havermout eierkoeken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Week de rozijnen in lauw-warm water.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de eieren en honing in 8-10 min. luchtig.
- Maal de havermout fijn.
- Voeg het volkorenmeel toe aan de havermout en meng door elkaar.
- Voeg de bakpoeder en het snufje zout toe aan het havermout mengsel en meng door elkaar.
- Spatel het havermout mengsel door de eieren.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het beslag in 6 gelijke delen over de bakplaat.
- Strijk het beslag met een lepel glad.
- Schenk de rozijnen in een zeef en laat kort uitlekken.
- Dep de rozijnen droog met een keukenpapiertje.
- Verdeel de rozijnen over de eierkoeken.
- Bak de eierkoeken in 10-12 min. gaar.
- Laat de eierkoeken afkoelen op een rooster.
- Bewaar de eierkoeken luchtdicht. Ze zijn zo een kleine week houdbaar.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil