Roombroodjes

Ik eet heel geregeld een roombroodje of puddingbroodje (net hoe je het noemt). Ik wilde heel graag zelf een keer roombroodjes maken. Ik ben het gaan proberen en met dit recept maak je zelf heerlijke roombroodjes. Het lekkerst zijn de roombroodjes met zelfgemaakte banketbakkersroom( het recept hiervoor vind je op mijn blog).  Vind je het teveel werk om zelf banketbakkersroom te maken gebruik dan poeder om banketbakkersroom te maken. Met dit recept maak je 6 broodjes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Kneed de tarwebloem met de melk, gist, basterdsuiker en zout tot een soepel deeg.
  • Voeg de boter in gedeelten toe en kneed door elkaar tot de boter goed is opgenomen.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukjes.
  • Bol de deegstukjes op en leg op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat het deeg 20 min. rijzen.

 

  • Bestrooi je werkblad met een beetje bloem.
  • Duw de lucht uit het deeg en rol het deeg uit tot een ovaal.
  • Bestrijk de helft van het deegovaal met zonnebloemolie. 
  • Sla het deeg dubbel zodat de olie tussen het deeg zit.
  • Leg de broodjes op de bakplaat.
  • Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei.
  • Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat de broodjes op een warme plaats 60-65 min. rijzen.

 

  • Verwarm ondertussen de oven voor op 250 graden.
  • Doe de broodjes in de oven en verlaag de temperatuur naar 240 graden.
  • Bak de broodjes in 8-10 min. gaar.
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

 

  • Snij de broodjes open.
  • Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Spuit de banketbakkersroom tussen de broodjes.
  • Bestrooi de broodjes met poedersuiker.
  • Serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil