Romige spinazie met tagliatelle en garnalen

Wij eten geregeld spinazie maar dan wel in verschillende varianten. Deze keer heb ik de spinazie gecombineerd met tagliatelle en garnalen, een hele geslaagde combinatie als ik eerlijk ben. Door middel van de bloem en kookroom heb ik een romige saus gemaakt die ook goed in dit gerecht past. Veel plezier met het maken van dit gerecht!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Kook de tagliatelle volgens de instructie van de verpakking gaar.
  • Spoel de gamba´s af in een zeef en laat uitlekken.
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Pers de knoflook uit.
  • Doe de boter in de pan en fruit in 2-3 min. de knoflook en ui.
  • Voeg de gamba´s toe en laat ze een paar min. meebakken tot ze roze verkleuren. 
  • Schep de gamba´s uit de pan en leg even apart tot je ze weer nodig hebt. 
  • Voeg de bloem toe en laat onder voortdurend roeren 2 min. garen.
  • Snij ondertussen de zongedroogde tomaatjes fijn.
  • Voeg de kookroom en zongedroogde tomaatjes toe en schep door elkaar. 
  • Voeg de spinazie toe en laat deze in een paar min. slinken.
  • Voeg de gamba´s weer toe.
  • Maak het gerecht op smaak met zeezout en peper. 
  • Schep de tagliatelle door het gerecht en laat 2-3 min. meekoken.
  • Serveer het gerecht direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil