Romige paddenstoelensoep met hamblokjes

Ik eet wel eens paddenstoelen of champignonsoep uit een blik. Ik wilde het ook wel eens zelf maken dus ik ben aan de slag gegaan. Het resultaat is een heerlijke romige soep die goed gevuld is met shiitake, oesterzwammen en ook nog lekkere blokjes ham. Heb jij ook al zin in een lekker kopje soep? Veel plezier met het maken van de soep!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snijd de shiitake en oesterzwammen in stukjes.
  • Breng in een pan 1 liter water met de bouillonblokjes en de shiitake en oesterzwammen aan de kook. 
  • Laat op laag vuur 5 min. koken.
  • Schep de shiitake en oesterzwammen uit de bouillon en leg op een bord. 
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Pers de teen knoflook uit.
  • Smelt de boter in een soeppan.
  • Fruit de knoflook en ui 2-3 min. 
  • Voeg de bloem toe en laat de bloem 2-3 min. garen. Blijf voortdurend roeren!
  • Voeg de bouillon langzaam toe en roer met een garde goed door.
  • Voeg de shiitake en de oesterzwammen weer toe en laat de soep 5-7 min. doorkoken.
  • Snij de bieslook fijn. 
  • Voeg de kookroom, bieslook en hamblokjes toe en laat deze 3 min. meekoken.
  • Breng de soep op smaak met peper. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil